Een rasechte ondernemer doet het niet voor het geld

Talenten, competenties, drive, motivatie, persoonlijkheid;… bij iedereen anders in een aparte mix. We het lichten even toe met deze case.

Davy Kestens (30), stapt na 7 jaar op als CEO van Sparkcentral, start-up die hij zelf oprichtte in Silicon Valley. Sparkcentral maakt CRM software en doet het- na 35 miljoen dollar aan durfkapitaal en een kleine honderd medewerkers- zeer goed. (*)

Waarom stapt hij er dan uit? Daar zegt hij zelf het volgende over :

‘Ik kon niet meer doen wat ik graag deed. (…)

De drive van de beginjaren, de pizza’s en de hackathons, hebben met de groei plaatsgemaakt voor droog management. ‘Compliance, boekhouding, security, planning, human resources, al die shit. Innoveren en een visie uittekenen? Dat was nog 5 procent van mijn tijd.

Ik vertrek net omdat ik niet meer de juiste persoon ben om het bedrijf optimaal te runnen en verder te doen groeien.

Kestens betreurt dat hij Sparkcentral helemaal alleen heeft opgestart. “Maar je hebt wel twee mensen nodig met de mentaliteit van een founder, want niemand zal zo hard werken als een founder. Al was het maar om te kunnen babbelen. Because it gets lonely.”

Kestens brandt alweer om iets nieuws te beginnen. Ditmaal vanuit Belgié en dan wereldwijd uitrollen. “Ik heb nu heel goed door wat goed is voor mij en waar ik goed in ben. En wat ik nu moet doen. Ik weet precies waar ik achter moet gaan om weer iets leuks te doen. Het is een kwestie van de juiste aanloop te nemen en te gaan. Ik ben ongeduldig. (…)Ik denk dat ik verslaafd ben aan de rollercoaster.’

Hij wil “starten met een team van geëngageerde mensen met een goeie mix van skills en ervaring. En dan veel sneller meer uit handen geven.” Deze keer zonder de Peter Principle-fout te maken bij zijn beste werknemers.

Davy Kestens is een rasechte ondernemer. Een ondernemer wil uit het niets starten, van 0 iets opbouwen. Houdt van het risico. Is ongeduldig, avontuurlijk en heeft véél afwisseling nodig. Geld is niet zijn hoofdbekommernis. Zijn Sparkcentral ervaring zal helpen om niet meer in dezelfde valkuilen te trappen. Hij wéét nu heel goed wat hij het liefste zelf doet en wat hij best aan anderen moet overlaten. Managen is minder zijn ding : in de zin van : eens de strategie en de visie bepaald zijn , de middelen bekijken en inzetten om dit doel te bereiken.

Conclusie:

  • Een goed zelfinzicht is de basis van succes.
  • Zelfkennis is je paspoort om levenslang goede keuzes te maken die bij je passen, ook als CEO.
  • KernTalentenanalyse is een geweldige tool om natuurlijke talenten van mensen te ontdekken.
  • Van jezelf , van je co-founder, van je medewerkers in je team ….

HAPPY TEAMS,
HAPPY BUSINESS,
BETTER WORLD
PASCALINE LOUWAGIE

pascaline

Pascaline Louwagie

Normaalschoolstraat 23 - 9000 Gent

pascalinelouwagie@gmail.com

0486 652 651

KMO-Portefeuille Advies: DV.A231615